Redaktør Gunnar Hattesen fortæller om Æ Rummelpot, det sønderjyske satire hæfte, som har 75 års jubilæum i år, og som er Danmarks eneste og sidste egnsbestemte satirehefte.
20-12-2020 14:15 39:55
Andre episoder i denne podcast
37. Julegavekonvojen. Karina Jensen
Karin Jensen fortæller om Julegavekonvojen, som i år går til Rumænske børn. Projektet startede i Danmark 2019. Børn samler ind til Børn.
Helge Engelbrecht fortæller om sin baggrund i blandt andet Ansager. Om sin mor Grethe Engelbrecht og tilblivelsen af Musikgalleriet og Mariehaven og om coronaens indflydelse på Mariehaven og meget mere.
Hans Skøtt fortæller blandt andet om sin kaffebar og sin interesse for byens udvikling såvel som dens beboere og turister og om kunst og kultur.
Desuden blev Hans kendt af mange, på grund af indsamlingen til "lille Bent"s begravelse.
Sven-Erik Ravn fortæller om sin tid som journalist i Sønderjylland og sin glæde over det sønderjyske, som blandt andet har givet sig udtryk i bøgerne om sønderjysk humor og sønderjysk mad.
Hella Carstens fortæller blandt andet om sit liv som helhedsbehandler til krop og sjæl og derudover arbejder hun som intuitiv billedmager i mixed medier.
Mogens Rerup fortæller om baggrunden for sin barndom, ungdom, uddannelse som socialrådgiver og om sit arbejdsliv i Vojens Kommune. Desuden om årsagen til sine læsebreve og beslutningen om, at stille op til byrådet i Haderslev.
Johannes E. Gjesing som er præst ved Gram og Fole kirker, fortæller om de projekter han er med i, og dermed også den indflydelse han har på lokalsamfundet.
Marie Vestergaard fortæller bl.a. om baggrunden for spil dansk ugen. I
et længere interview fortæller Jens Rosendal om episoder fra sit liv og om nogle af sine sange.
Nr. 27 Den spirituelle livsstilskonference i Sønderjyllandshallens foyer.
Det folkelige, det spirituelle og det videnskabelige bundet sammen i kærlighed. Medvirkende: Peter Mygind. Skuespiller og forfatter. Helle Nielsen. Klarsynet healer. Peter Q Geisling. TV-læge. Birgitte Lysemose leder sangen. Astrid Ramenzanali på caisapan.
Nr. 26 Zeppelinbasen i Tønder. Klaus Bjørn Jacobsen
Klaus Bjørn Jacobsen er frivillig ved Zepperlin Museum Tønder, og i udsendelsen fortæller han bl.a. om luftskibene og den tyske marines strategi for brugen af dem under 1. verdenskrig, om selve basen og om de mange personlige beretninger.
Astrolog Kaj Larsen følger op på forårets udsendelse om hans analyse af planeternes påvirkninger. Helle N fortæller om, hvordan vi passer på vores sundhedslegeme og os selv generelt, og om corona-virussens påvirkning på godt og ondt.
Birgitte Lysemose fortæller om sit liv som underviser og om sin vej til at blive terapeut og behandler. Om sangens betydning for sindet og om at genfinde kroppens balance bl.a. via lyd, klangskåle mm.
Suzanne Tranekjer er adopteret fra Indien og gennem de sidste 16 – 17 år gennemgået voldsomme helbredsmæssige udfordringer. I perioder sat helt ud af spillet. På trods fik hun opfyldt sit ønske om at besøge børnehjemmet, hvor hun kommer fra.
Børge Bogø fortæller om udgivelsen af bogen Jels Sogn 1920 – 2020 som Lokalhistorisk Forening i Jels står bag. Børge Bogø var med i redaktionsudvalget, og fortæller bl.a. om sin funktion, indholdet i bogen og prioriteringen heraf.
I et tankevækkende interview med Christian Skov i anledning af hans 40 års jubilæum som blind klaverstemmer, fortæller han om sit liv og baggrund som blind.
Kasser Anne Sofie Nielsen og formanden Svend Dixen fortæller om gårdens historie og de funktioner gården har i lokalsamfundet, med mere end 100 frivillige medhjælpere.
Nr.18 Ege Fondens donation til Gram Fritidscenter.
På 100 års dagen for Sønderjyllands genforening, overdrages Egefondens donation i form af 5 hytter til Fritidscentret. Udsendelsen indbefatter interviews med Egefondens formand. Direktøren for Egetæpper og daglig leder Leif Knudsen.
Formanden, næstformanden og daglig leder fortæller om Danmarks mest særprægede museum, som blev startet af Søren Welling, der udelukkende byggede af genbrugsmaterialer. Uden de frivilliges hjælp var der intet museum.
Familien Lorentsen har gennem 6 generationer ejet Klægager, som i 2017 blev kåret som Danmarks smukkeste bondegård. Ruth og Christian Lorentsen fortæller om gården ved vadehavet gennem tiderne, og om deres top moderne virksomhed m.m.
Mogens Sørensen fortæller om sin baggrund for at dyrke tulipaner, om tulipanerne på marken ved Fole, som dette forår har haft flere besøgende end normalt. Desuden giver han gode råd om dyrkningen af tulipaner.
Nr. 12 uge 19 Hermina Monkelbaan/hollandsk kvinde.
Hermina Monkelban kom til Danmark i 1986 sammen med sin familie, og blev en af pionerne indenfor det økologiske og biodynamiske landbrug og gartneri. Hun fortæller bl.a. også om sin hollandske opvækst og liv generelt.
Kaj Larsen er terapeutisk astrolog og anvender astrologiens 11 planeter i sit arbejde. I udsendelsen har han fokus på corona-virussens konsekvenser og dermed bl.a. også økonomien.
Dorte Bredgaard er tidligere tandlæge. I udsendelsen fortæller hun om, hvordan tanker og følelser har indflydelse på vores tandsundhed Det har hun skrevet 2 bøger om.
Danmark lukkede ned. Helle Nielsen er klarsynet healer og hun fortæller om sit arbejde i lyset af coronaens konsekvenser på godt og ondt og deler bl.a ud af sin viden om hvad man selv kan gøre.
Nr. 7 Afdødekontakt. Astrid Ramezanali og Bente Knudsen
Indledningsvis spiller Astrid på sin caisapan og fortæller efterfølgende om sit arbejde som formidler af afdøde kontakt. Bente Knudsen fortæller om sin oplevelse og den hjælp hun fik fra den clairvoyante kvinde hun fandt på nettet.
Udsendelsen belyser blandt andet, hvordan Birthe Rasmussen arbejder terapeutisk med dansen som en del af et terapiforløb, og om Havfruen og CD’en med musik af Thomas Lennart.
Birte Rasmussen og mange andre fortæller om dansens muligheder og glæder, lige fra handicapdans, plejehjemsdans, folkedans og bal. Udsendelsen tager udgangspunkt i en aktuel situation fra Haderslev Hus.
I 1936 blev Bennetgaard rekreationshjem for sydslesvigske Kvinder. Lola L Larsen er daglig leder og fortæller om de mange gøremål, som det indebærer, og om den lange og spændende historie som knytter sig til Bennetgaard.