Kolding Kommune Den Socialøkonomiske Rejse - del 2

Vi er atter tilbage på Det Gamle Posthus i Kolding, som til daglig deler adresse med Kolding Banegård.
En oase af mennesker, der kommer og går. Tager ophold og nyder en kop dejlig kaffe på Freddy’s, inden de skal videre ud i livet.
Tine Roos, som er programleder for Socialøkonomisk afdeling og Kim Olesen, der lægger strategiske planer for Virksomhedsservice i Kolding Jobcenter, får mennesker til at mødes og har den daglige ledelsesstok, har beredvilligt mødt op til en 2’er.

Vi snakker snakker om partnerskaber – økoanalyse, visioner for fremtiden og meget mere.

Vi kom langt omkring med kaffe i koppen på øverste etage. Gamle bygninger kan også skabe fremtidige løsninger.

For det handler om de mennesker, der bliver sat i spil med hinanden og rammen, der skabes til at gøre det i.
Velkommen til fremtiden i en socialøkonomisk kontekst.

21-04-2024 18:47    48:09

Andre episoder i denne podcast

Heidi Antonsen
Cryo det virker bare En skiulykke for 2 år siden sendte Koldingpigen Heidi Antonsen til tælling. Et frontalt møde med en mur blev hendes vej til det selvstændige liv. Hør hvordan og hvorfor vi alle ville have godt af at blive lagt på is. Rigtig god sommer og god fornøjelse
30-06-2024 15:21    40:36
Jakob Westphal En Djøffer med kant
Jakob Westphal En Djøffer med kant Business Kolding , Havne fronten i Kolding, det Gamle Parkhus. Alt dette sætter stemningen og rammen for dagens episode. Det handler om strategi, partnerskaber og mod til at udfordre det eksisterende, så alle kommer i mål. Om det er erhvervslivet eller borgerne i Kolding Kommune. På kanten, kan vi alle komme, men skal vi i mål sammen, må vi gøre noget andet.
23-06-2024 20:00    51:43
Fra sygeleje til selvstændig
Hør hvordan Lisbeth fandt sin passion for sygepleje og dedikerede sig til at hjælpe andre. Tog et modigt skridt og startede sin egen virksomhed, trods manglende erfaring som iværksætter. Forvandlede det Gamle Sømandshjem til et levende og blomstrende sted for både gæster og lokalbefolkningen. Hvad vil det sige at blive rørt af GUDS HÅND? Lyt med til Lisbeths inspirerende historie, som startede i Ødis på en gård uden for Kolding. Det bliver ikke kedeligt og vi kommer også på bevidste afveje. Rigtig god fornøjelse og tak fordi, du lytter med.
16-06-2024 17:01    1:27:19
Christian Hjermind - Håndboldhelt Direktør & Hjertebarn
Håndbold KIF Kolding 40 års jubilæum – Direktør, familiefar og passioneret menneske med krav til sig selv og sine medarbejder. Dagens episode handler om Christian Hjermind. Lyt med og få et unikt indblik i en verden inde og udenfor banen – håndboldbanen.
09-06-2024 18:00    1:22:18
Det Blå Gymnasium - del 2
Det Blå Gymnasium - del 2 Så er frokosten indtaget og Carsten Eriksen og jeg fortsætter den inspirerende samtale omkring livet som direktør for Det Blå Gymnasium. I dette afsluttende afsnit, kommer vi ind på Carstens politiske engagement og hvorfor han ikke bare giver op i uddannelsesinstitutions ligestilling. Vi runder alle de spændende projekter, Carsten er forgangs- og ideophavsmand til. En ny politiuddannelse og meget mere.
26-05-2024 16:02    48:34
Det Blå Gymnasium del 1
En tur til Tønder viste sig at blive et møde med en CEO med en mission - ikke kun for de unge mennesker og gymnasiet, men for Tønder og hele lokalområdet. Carsten Uggerholt Eriksen er manden, der svinger taktstokken i samarbejde med sit lederteam og dedikerede medarbejdere. Carsten er ikke fan af at spilde tiden eller lade kvadratmeter går til spilde. Han er visionær og en leder med hjerte og fremtidssans. Lyt med , når vi tænder for mikrofonen.
12-05-2024 18:57    1:07:10
Redux Genbrug og Affald Kolding Kommune - del 2
Jeg er tilbage i en mute boks på Bronzevej 3 i Kolding. Jeg har endnu en gang sat Niels i stævne og med os, har vi fået følgeskab af hans kollega Martin. Hvad der kom ud af den samtale, kan du kun finde ud af, ved at trykke play og læne dig tilbage og komme med på endnu en rejse ind i Affaldsland.
05-05-2024 18:00    46:50
1. Kolding Kommune & Den Socialøkonomiske rejse - del 1
Hvordan arbejder Kolding Kommune aktivt med at være førende inden for Social Økonomi? Sætter dagsordenen, så andre kommuner rundt om i Danmark og sågar udlandet ringer og spørger: "Hvad er det I gør og kan der i Trekantsområdet?" Den historie har jeg sat strøm til. Inviteret Steen Pedersen og Tine Roos ind bag en mikrofon på Det Gamle Posthus i Kolding. Det er der kommet en ret interessant samtale ud af. Tusind tak fordi, du lytter med og rigtig god fornøjelse
14-04-2024 16:11    55:15
ESG og Social Økonomi fra en bassinkant i Kolding.
I denne episode kommer du med ind i styrerummet, når Jørn Pedersen og Birte Muhs sætter rammen for mennesker med særlige talenter. Vi taler om ESG, Social Økonomi og fremtidens partnerskaber. Hop i bassinet og bliv klogere på, hvad der driver en tidligere borgmester og nu fondsdirektør. Et passioneret ord menneske - der ud over at lave en god kop kaffe - gerne vil forandre til det bedre og har et brændende ønske om at mennesker lykkedes. Som Birte siger: "Det handler ikke kom om langsigtede strategier - men at det også lykkedes på et operationelt niveau og vi kommer i mål sammen". Rigtig god fornøjelse og tusind tak for du lytter med.
07-04-2024 21:01    1:16:01
Trekantens Vinfestival i Parkhallen 2024
I denne episode er vi taget til Parkhallen i Kolding, hvor vi tilbage i februar åbnede dørene til Trekantens Vinfestival, skabt af Folkehuset Kolding og Vinfadet. I bliver taget med på en vinrejse både inden for landets grænser og udenfor. Jeg taler med vinimportører, forhandlere og udstillere. Besøgende gæster, Villy Søvndal, der skulle klippe den røde snor og diverse frivillige. Alle har bidraget og stillet sig bag en mikrofon. Der er stemning og vin i glasset. Skål og rigtig god fornøjelse.
31-03-2024 18:50    58:55
Henrik Lund. Naturli
Be the change, vores leveregel nr. 1 Vi er jo forandringen - den positive forandring. Vi er en volumenbasseret virksomhed i Dragsbækgruppen, der handler med plantebasseret fødevarer. Rejsen starter i Vejen, men foregår også ude i den store verden. Henrik Lund direktør på Naturli' omgiver sig med kolleger, der er meget klogere end han er, så dem tager jeg med på råd og finder fælles løsninger. Jeg har sat strøm til en direktør, der kører på ren vilje og ønsket om at forandre og inspirere til, at vi får skabt en ny madkultur i Danmark. Lyt med og blev inspireret.
24-03-2024 16:10    1:13:37
Frede Juul Jensen del 2 livet til søs
I dag skal vi så høre om kaptajn Frede Juul Jensens eget liv til søs på de 7 verdenshave. Fremmedlegionen, pistoler og hvorfor de ikke lige lå i kortene, at Frede skulle til søs. Rigtig god fornøjelse - ohøj mand over bord.
14-03-2024 21:04    56:49
Niels Sørensen Eventkoordinator, Formidler & Affaldsagent
Niels Sørensen er til daglig eventkoordinator for Redux Affald og Genbrug i Kolding Kommune. Fysisk holder Niels til på Bronzevej 3, hvorfra hans verden går og han forsøger at møde borgerne i øjenhøjde og gøre det nemt og tilgængeligt at forstå affaldsrejsen. Niels er en del af Formidlingstjenesten, hvor han arbejder med kommunikation og formidling omkring de forskellige indsatser, der skal gøre det nemmere for dig og mig som borgere at sortere og genbruge affald. Niels er ikke en mands hær, men har gode kolleger omkring ham til at løfte den opgave. Formidlingstjenesten står til rådighed for skoler, institutioner, selvstændige, studerende og virksomheder, der ønsker at genanvende og arbejde med materialer, der allerede har et levet liv bag sig. Et skattekammer af lækkerier, der bare venter på at nogle kommer og sætter dem i spil igen. Genanvendelse er blot et af de begreber, som Niels navigerer i og arbejder med. Både forståelsen af ordet og hvori forskellen ligger i genanvendelse – genbrug og sortering. Det er let at blive forvirret eller misforstå de mange begreber og betydningen af dem. Det og meget mere bliver du klogere på i dagens afsnit, hvor vi taler om Værdikæden -Affaldshierarki & Change by Design eller Disruption, for blot at nævne noget at det, vi kommer ind på. Er du nysgerrig på hvordan vi går fra mere af til bedre, bygger bedre modeller og vender hierarkiet og affaldspyramiden på hovedet og begynder at tænke i forebyggelse? Så skal du plante dig et rart og varmt sted og lytte med. Jeg kan ikke love dig, at det hele bliver en lang lykkelig eventyrfortælling. Det kan ske, at du får søndagskaffen galt i halsen eller brænder dig lidt på tungen. Men frygt ikke. Vi har ikke tabt spillet endnu, men vi skal dog turde at lave nye regler og give slip på gamle fortællinger og forny vores tilgang og mindset. Tak for at du lytter med og rigtig god fornøjelse. Pst… en lille spoileralert… Niels har lovet at tage en to’ er for vi blev slet ikke færdige.
26-02-2024 16:54    39:45
På tur med Thue Uhre Lauridsen
I dag er rollerne byttet om og det er undertegnede, der er mikrofonholder og interviewer. Dagens gæst er Thue Uhre Lauridsen, som jeg har haft fornøjelsen af, at være i selskab med mange gange. Vi er kolleger og begge to mennesker, der er nysgerrige på det der liv, men også har prøvet at blive slået i gulvet af det. Thue har om nogen haft et afvekslede arbejdsliv – projektleder, menneske og livsnyder, der også Det og meget mere fortæller Thue om i dagens afsnit, som starter i Kolding, hvorfra vi kører ud i det sønderjyske. Tager et kaffestop på Seggelund og kører videre ud i vintervejret, som i dag byder på forhøjet vandstand og solskin. Thue har styr på ruten og historien, jeg på hvad vi skal tale om.
04-02-2024 18:13    1:23:55
Frede , FREM og Fremtiden – Ohøj derude, vi skal til søs.
Hør med, når vi taler med skipper Frede Juul Jensen om livet ombord på FREM. Frede har sejlet i mere end 50 år. En sommerdag stod Frede og malede sin hoveddør, troede at livet som landkrappe var sikkert og vist og pludselig ringede telefonen. En telefonsamtale, der kom til at ændre på Fredes liv og otium. Hvad der skete og hvad Frede Juul Nielsen laver i dag ombord på træskibet FREM og hvad fremtiden for FREM byder på, kan du høre meget mere om i dagens afsnit. Tak for at du lytter med og rigtig god fornøjelse.
21-01-2024 17:12    41:10
Kvinden bag stemmen
Dagens episode handler om mig. Mit navn er Marianne Jepsen og det er undertegnede, som er skaber af podcasten ”Mennesker er historier & historier er mennesker”. Du vil høre lidt om hvem jeg er. Hvad driver mig og hvorfor har jeg skabt podcasten. Hvorfor mener jeg, at jeg vi igennem vores fælles historiefortælling kan mindske afstanden, øge forståelsen og tolerancen mellem os mennesker og det samfund, vi er en del af. Det var en praktik hos den kære Ole Klinkby i mediehuset nede i Sdr. Hygom, der gjorde, at jeg i dag kan kalde mig selv for podcaster og Danmarks nye Radiodronning. Jeg prøvede kræfter med nyhedsoplæsning og indtaling af reklamespots. Fik øvet mig i det sønderjyske sprog og blev del af en helt fantastisk radiofamilie. Et medlemskab, som fortsætter. Jeg har sat mig for at ændre verden igennem mine ord og min energi. Det kan lyde pompøst og ophøjet, men hvis vi ikke tør drømme stort og bevæge os ud vores komfortzone, så bliver livet lidt for meget leverpostej og rutine i min optik. Det er ikke uden grund, at jeg kalder mig for Muligst og direktør i eget job liv, for hvis muligheden ikke banker på døren, så byg den selv. Det er ret beskrivende for hvem jeg er og hvordan min tilgang til livet er. Tusind tak for at du hører med og vil du gerne selv bag mikrofonen og sætte din egen historie i spil, så find mig på LinkedIn. For det er ikke kun i jorden, der findes guld, men også i de mennesker, som betræder den. Ræk ud og lad os fortælle din historie. Her har du lidt om min. Rigtig god fornøjelse.
14-01-2024 16:00    23:30
Helle Kristiansen – Folkehus stifter & ildsjæl
En kvinde fra Kolding tager på tur til København og befinder sig i Folkehuset Absalon – en tidligere kirke på Vesterbro. Da hun kommer hjem, har hun fået en ide. Vi skal have et Folkehus i Kolding og det fik byen. Når man møder og kender Helle Kristiansen, så er der ikke langt fra tanke til handling. Ideer fødes og bum, så får de liv og kommer ud og lever. Til daglig arbejder Helle i som jobkonsulent i Kolding Kommune, hvor hun har med mennesker at gøre, som står med andre udfordringer end det at være udenfor det arbejdende fællesskab. Men Helle ser muligheder i mennesker og det er dem hun sætter sammen og i spil. Helle skaber satellitter – Folkehuset Kolding er et hus med 100 døre og ind af dem går mennesker, som dem de var, men kommer ud forandret og forundret. Helle er ikke kun farverig og fantastisk i sit tøjvalg. Der brænder en ild. Hvor Helle kommer er, sker der ting og sager. ”Ingen gløder uden en brand”, siger man gerne, men her kan den ikke slukkes. For Helle handler det om mennesker Skabe resultater og sætter mennesker i spil med hinanden Folkehuset har mange planer, dem og meget mere skal du høre om i dagens afsnit af ”Mennesker er historier & historier er mennesker”. Rigtig god fornøjelse og tak for at du lytter med.
07-01-2024 16:00    38:50
Den Intuitive Frisør & Negledronningen
Nu skal vi dykke ned i en historie om forandring, mod og handlekraft. I denne episode af 'Mennesker er historier & historier er mennesker' møder vi to fantastiske iderige kvinder, som til daglig deler et arbejds- og venindeskab. Den ene er Tina Falk og Mette Marika, som i daglig tale hedder: ” Tina by Falk” og ”Nail it”. Jeg har valgt at kalde dem for: ” Den intuitive frisør og Negledronningen” – hvorfor vil du blive meget klogere på, når du har smidt dem i ørerne og hørt deres spændende historie. Tina og Mette Marika er to entreprenante kvinder, der driver deres forretninger ud fra ønsket og håbet om at skabe, skubbe og gøre noget andet. Rammen er deres salon i Katrinegade i Kolding, som emmer af historie, lækkerhed og er en stor sanseoplevelse fra man kommer, til man forlader forretningen igen. Tror mig, for jeg er selv kunde hos dem begge. Hvordan fører en jobsamtale til et forretnings eventyr måneder senere? Kan en popcornhjerne og en tænker finde fælles fodslag, hvor der er plads til skøre ideer og indrømmelser på begge sider at disken. At være selvstændig handler om at træffe et valg – turde kaste sig ud på åbent hav uden nogen redningskrans i sigte. Så er det godt at have hinanden at kunne læne sig ind i, støtte sig til og lade tårerne falde på hinandens skuldre, når det bliver lige lovlig for spændende at være kvinde i egen butik. Jeg lover jeg, der bliver både grinet, reflekteret og nydt dejlig lækker kaffe og croissanter fra den lokale bager. Rigtig god fornøjelse.
31-12-2023 16:00    39:44
Facilitator, Forkvinde og Forandringsagent
Hvordan er det pludselig at skulle overgive taktstokken til en anden, når man fratræder for en stund for at passe en ”to’er” i familien og så komme tilbage 9 måneder efter, med hovedet fuld af ideer og bare klar til at rykke ved noget. Anne Ringstrøm Marvig er facilitator for jobsøgningsnetværket ”Powerjobsøgerne i Kolding. Hun er småbørnsmor, fantast og fremtidsagent med skabertrang. Med andre ord, en fest at være i selskab med og i nærheden af. Anne vil gerne noget med de mennesker, hun faciliterer for. Her byder vi ind og bidrager og alle giver tilbage til netværket. Vi er en flok mennesker, som gerne vil noget med vores jobsøgning. Rykke ved måden vi kommer tilbage på arbejdsmarkedet på og har en holdning til det at være jobsøgende. Anne fortæller om Jobsøgningsglæde, powerwork, virksomhedsbesøg, foredragsholdere fra en verden udenfor. Fremtidsplaner for netværket, som i hendes drømmeverden skal blive til en aktiv medspiller for uddannelsesinstitutioner, virksomheder og jobcentre. I Kolding kommune vil man noget – og det er igennem det partnerskab, at Anne også ser der ligger mange muligheder for at bevare netværket også langt ud i fremtiden. For uden kommunen, så var vi her ikke. Det og meget mere bliver du kære lytter beriget med. Taget med på en rejse ind i mulighedernes land – for det handler om mennesker og deres historie. Her er Anne’s. Rigtig god fornøjelse og tak for at du lytter med.
24-12-2023 16:00    40:55
Vindmøllebestyrer prismodtager og fremtidsagent
I denne episode taler vi med Peter Nicolajsen, der i daglig tale kalder sig selv for ”Vindmøllebestyrer”. Hans officielle titel er egentlig ”Sektionsleder i Jobcenter Esbjerg”, men som han selv udtrykker det: ” Så lyder det så kedeligt”. Hvad sker der, når et projekt går fra skrivebord til aktuel handling og bliver til en fast integreret og anvendt indsats, fordi det bidrager til bedre resultater og faktisk virker i praksis? Vi vender indsatsen på hovedet og spørger de unger selv, hvordan de kunne tænke sig, at opgaven blev grebet an. Vi dykker ned i hans tanker om fjernelsen af myndighedsroller. Hvad sker der, når lederen kommer op af stolen og ud blandt de unge. Smider de gamle forestillinger og fortællinger væk og skaber et nyt narrativ, som ikke kun er ord på et stykke papir, men faktisk noget vi gør. Tag med på en rejse ind i Jobcenterland, som ofte er udskældt, øretævernes holdeplads og kun kommer i mediernes søgelys, når noget er gået galt. Det er en fornøjelse at høre Peter fortælle om hvordan man har vendt metoder og indsats på hovedet. Arbejdet med en ny fortælling og praktiseret mod og handlekraft. Om det var de bærende elementer, der gjorde at vandt Kronprinseparrets Stjernedryspris, vides ikke. Lyt med og bliv klogere.
17-12-2023 16:00    34:04
Jubilar & Serviceninja
Joan Lindberg eller fru Lindberg, som hun omtaler sig, har i snart 20 år gået op af gårdspladsen på Museet Sønderskov. En tidligere herregård placeret i det skønne Foldingbro tæt ved den gamle grænse. Taget i det sorte håndtag og lige tjekket om uret over døren, nu også er trukket op. ”Jeg ved aldrig, hvad jeg møder ind til ”, siger Joan. Det gør det til en levende og afvekslende arbejdsplads, hvor vi løfter i flok og altid når i mål sammen. Mange forskellige arbejdsopgaver med stor berøringsflade til kunder og samarbejdspartner, som ovenikøbet sender deres aldrende mor på tur sydpå med materialer, er ikke unormalt. Hvorfor spørger du måske? Fordi vi vil hinanden, svarer Joan. Arkæologer, frivillige, formidlere, kundeservicemedarbejder og en iderig og inkluderende ledelse sætter rammen for et kollegaskab i verdensklasse. Det handler om relationer. Nye og dem, som har strakt sig over tid. Hør med. Fået et unikt indblik bag murerne. Selvom der snart er gået 20 år og Joan ville ønske, hun kunne blive ved med alle de planer, der er for museet, så erkender hun også, at det er ikke sikkert, hun vil være en del af dem alle. Men 20 år er ingenting, for Joan ligner en vårhare – en kommentar, som affødte grin fra alle omkring bordet. Rigtig god fornøjelse og tak for, du lytter med.
10-12-2023 16:00    32:09
Museumsleder og puplikumsforfører
"Velkommen til 'Mennesker er historier & historier er mennesker”. I denne episode tages du med på en rejse igennem historien og spændende sanseoplevelser, fordybelser i fortidens herligheder og nutidens julemagi. Museumsleder Anne Cathrine Lorentzen guider os igennem museets skatkammer af kultur og fortællinger, og hun deler sin passion for fordybelse og formidling af historien bag de imponerende udstillinger. Undervejs dykker vi ned i museets righoldige samling af genstande, der vidner om herregårdens storslåede fortid. Anne Cathrine deler personlige historier og detaljer om herregårdens transformation til et levende museum, som nøglen til at forstå historiens dybde. Vi følger Anne Cathrine, mens hun sætter fokus på den aktuelle udstilling, der holder DR's legendariske julekalender. Besøgende får mulighed for at opleve julemagiens sanseoplevelser fra fortidens klassikere til nutidens mest elskede juleeventyr. Lyt med og bliv forført og fortryllet.
03-12-2023 16:00    1:17:43
Alvin og Fattiggården
Alvin Lykke, bor til daglig med sin kone på den tidligere Fattiggård i udkanten af Sdr. Hygom. Over en god kop kaffe talte vi til lyden af den knitrende brændeovn, talte vi at vi mennesker ikke bare kan forvente, at der kommer nogle og gør tingene for os. Vil vi forandringer og holde liv i de små lokalsamfund, så må vi selv tage taktstokken og gå foran. Foreningsformand, ægtemand, juletræsforhandler og en utrolig god historiefortæller. Men som tidligere skolelærer, så har han også noget SWUNG, pondus og kan noget med ord.
26-11-2023 16:15    1:06:38
Købmand, lokal adfærdsekspert og familiefar
Til daglig er han bestyrer af den lokale Min Købmand i Sdr. Hygum. Her skaber han liv og sørger for at indbyggerne er mætte. Det er ikke hver dag, at man bliver mødt af et lille menneske i en indkøbsvogn, men det var det syn, som mødte mig, da jeg ankom til butikken. De lokale pensionister, der en gang om ugen hjælper til med vareopfyldning, kasseekspedition og sågar børnepasning. Det er det, de små lokalsamfund kan - stemme sammen og løfte i flok. Det kunne vi godt kigge noget mere ind i. Hvordan bevarer man sin passion for mennesker og relationer og får skabt en sanseoplevelse for kunderne i butikken, måske guider dem i en retning, så der kommer lidt mere i kurven og de kommer igen? Ord skaber vores virkelighed, men dem kan vi godt udfordre og forandre. Først og fremmest ved at ændre på fortællingen om land og by. Mennesker er historier og historier er mennesker.
05-11-2023 13:13    27:05