” Historier er mennesker og mennesker er historier”

Vi har dem alle sammen – historien om os selv eller den som er blevet fortalt om os. Vi er rundet, påvirket og et resultat af den – historien om dig og dit liv.
Jeg har altid været nysgerrig på, hvad det er, som definerer os.
Hvorfor slår nogle mennesker sig mere på livet?, Når andre synes at lykkedes langt mere gnidningsfrit? og
Vælger vi aktivt om vi vil være et offer eller tage ansvar for vores historie?
Det er igennem historier, at vi forbindes med hinanden. Vi spejler os i hinandens bagkatalog. Det skaber en større forståelse og rummelighed. Det er limen i alle fællesskaber.
Hvis vi kun forfalder til at fortælle om os selv eller bliver slaver af den, så mister vi perspektiv og kontekst.
Kan vi ændre på den, hvis vi nysgerrigt og investigerende går ombord i og udfordrer den.
Vi har alle en historie – men vi er den ikke.

Jeg elsker at dykke ned i det skjulte guld, vi mennesker rummer på. Der er så mange fortællinger, som aldrig ser dagens lys og forsvinder med dem, som har dem.
De historier vil jeg gerne fortælle og jeg håber, du igennem podcasten her bliver inspireret til at måske at gå ud og fortælle din egen eller sætte dig selv i spil sammen med andre.
Mennesker er historier og historier er mennesker
Velkommen til og rigtig god fornøjelse.

Episoder

Jubilar & Serviceninja
Joan Lindberg eller fru Lindberg, som hun omtaler sig, har i snart 20 år gået op af gårdspladsen på Museet Sønderskov. En tidligere herregård placeret i det skønne Foldingbro tæt ved den gamle grænse. Taget i det sorte håndtag og lige tjekket om uret over døren, nu også er trukket op. ”Jeg ved aldrig, hvad jeg møder ind til ”, siger Joan. Det gør det til en levende og afvekslende arbejdsplads, hvor vi løfter i flok og altid når i mål sammen. Mange forskellige arbejdsopgaver med stor berøringsflade til kunder og samarbejdspartner, som ovenikøbet sender deres aldrende mor på tur sydpå med materialer, er ikke unormalt. Hvorfor spørger du måske? Fordi vi vil hinanden, svarer Joan. Arkæologer, frivillige, formidlere, kundeservicemedarbejder og en iderig og inkluderende ledelse sætter rammen for et kollegaskab i verdensklasse. Det handler om relationer. Nye og dem, som har strakt sig over tid. Hør med. Fået et unikt indblik bag murerne. Selvom der snart er gået 20 år og Joan ville ønske, hun kunne blive ved med alle de planer, der er for museet, så erkender hun også, at det er ikke sikkert, hun vil være en del af dem alle. Men 20 år er ingenting, for Joan ligner en vårhare – en kommentar, som affødte grin fra alle omkring bordet. Rigtig god fornøjelse og tak for, du lytter med.
10-12-2023 16:00    32:09
Museumsleder og puplikumsforfører
"Velkommen til 'Mennesker er historier & historier er mennesker”. I denne episode tages du med på en rejse igennem historien og spændende sanseoplevelser, fordybelser i fortidens herligheder og nutidens julemagi. Museumsleder Anne Cathrine Lorentzen guider os igennem museets skatkammer af kultur og fortællinger, og hun deler sin passion for fordybelse og formidling af historien bag de imponerende udstillinger. Undervejs dykker vi ned i museets righoldige samling af genstande, der vidner om herregårdens storslåede fortid. Anne Cathrine deler personlige historier og detaljer om herregårdens transformation til et levende museum, som nøglen til at forstå historiens dybde. Vi følger Anne Cathrine, mens hun sætter fokus på den aktuelle udstilling, der holder DR's legendariske julekalender. Besøgende får mulighed for at opleve julemagiens sanseoplevelser fra fortidens klassikere til nutidens mest elskede juleeventyr. Lyt med og bliv forført og fortryllet.
03-12-2023 16:00    1:17:43
Alvin og Fattiggården
Alvin Lykke, bor til daglig med sin kone på den tidligere Fattiggård i udkanten af Sdr. Hygom. Over en god kop kaffe talte vi til lyden af den knitrende brændeovn, talte vi at vi mennesker ikke bare kan forvente, at der kommer nogle og gør tingene for os. Vil vi forandringer og holde liv i de små lokalsamfund, så må vi selv tage taktstokken og gå foran. Foreningsformand, ægtemand, juletræsforhandler og en utrolig god historiefortæller. Men som tidligere skolelærer, så har han også noget SWUNG, pondus og kan noget med ord.
26-11-2023 16:15    1:06:38
Købmand, lokal adfærdsekspert og familiefar
Til daglig er han bestyrer af den lokale Min Købmand i Sdr. Hygum. Her skaber han liv og sørger for at indbyggerne er mætte. Det er ikke hver dag, at man bliver mødt af et lille menneske i en indkøbsvogn, men det var det syn, som mødte mig, da jeg ankom til butikken. De lokale pensionister, der en gang om ugen hjælper til med vareopfyldning, kasseekspedition og sågar børnepasning. Det er det, de små lokalsamfund kan - stemme sammen og løfte i flok. Det kunne vi godt kigge noget mere ind i. Hvordan bevarer man sin passion for mennesker og relationer og får skabt en sanseoplevelse for kunderne i butikken, måske guider dem i en retning, så der kommer lidt mere i kurven og de kommer igen? Ord skaber vores virkelighed, men dem kan vi godt udfordre og forandre. Først og fremmest ved at ændre på fortællingen om land og by. Mennesker er historier og historier er mennesker.
05-11-2023 13:13    27:05